Google adsense politikaları zaman zaman değişiyor olsa da çoğu durumda sticky sidebar reklamı kullanmak, adsense hesabınız için risk oluşturabilir. Her ne kadar bazı kurallar çerçevesinde kullanmak yasak değil deniyor olsa da, bu kuralların bazılarını bilmeden ihlal ediyor olmanız cezalı duruma düşmenize neden olabilir.

Veya sticky reklam kurallarının tamamına uygun bir şekilde reklam gösterimi yapıyor olabilirsiniz, fakat bir süre sonra reklam politikalarında değişiklik yapılır ve siz bundan haberdar olmazsanız yine risk almış olursunuz.

Sticky sidebar nedir?

Sticky sidebar, web sitenizin sağ veya sol tarafında sabit olarak kalan ve sayfa kaydırıldıkça takip eden bir bölümdür. Bu bölümde genellikle sosyal medya ikonları, popüler yazılar, abone olma kutusu gibi öğeler yer alır. Amaç, ziyaretçilerin ilgisini çekmek ve sitenin kullanılabilirliğini artırmaktır. Fakat bu kutucuklara Google Adsense reklamı ekleyenlerde çoğunlukta sayılır.

Resimde görülen 1 numaralı alan kaydırıldıkça 2 numaralı alandaki bileşenlerin (ögelerin) bu kaydırmaya rağmen sabit durması onun Sticky sidebar olduğunu gösterir.

Bu yazı WPHUB.COM.TR‘de oluşturulmuştur. Daha detaylı bilgi almak veya kimlerin sticky sidebar reklamlarını kullanabileceğini öğrenmek için makalenin tamamına göz atabilirsiniz.

Hazır Blog Tasarımları

Daha önceden kullanıma hazır hale getirilmiş ve teknik bilgi gerektirmeyen mobil uyumlu profesyonel hazır blog paketleri ile aynı gün blog sahibi olabilirsiniz.

İş Yeriniz İçin

İş yerinizi veya faaliyetlerinizi tanıtmak için hazır kurumsal web sitesi tasarımlarını kullanabilirsiniz. Teknik bilgi gerektirmeyen profesyonel kullanıma hazır web siteleri.